طراحی شبکه
امروزه با توجه به گسترش روز افزون استفاده از اینترنت و شبکه های کامپیوتری در ادارات، موسسات و سازمان ها، شاهد ارائه خدمات شبکه های کامپیوتری شامل نصب، راه اندازی شبکه، نگهداری شبکه و پشتیبانی از شبکه و امنیت آنها توسط افراد متخصص و شرکتهای مربوطه می باشیم. با توجه به وابسته بودن حیات و اقتصاد شرکتها و سازمانها به شبکه های کامپیوتری و ارتباطات اینترنتی و ارزشمند بودن اطلاعات و دارایی های دیجیتالی آنها، لزوم اعتماد و اطمینان به شخص یا شرکت ارائه دهنده خدمات شبکه، امری مهم می باشد. شرکت جهان اطلاعات ایمن سرو با در اختیار داشتن کارشناسان متخصص و معتمد، این دغدغه را از بین برده و آماده ارائه خدمات شبکه زیر با کیفیت بالا می باشد:
- مشاوره و ارائه راهکارهای تخصصی شبکه
- خدمات نصب و راه اندازی شبکه ( اکتیو و پسیو شبکه )
- خدمات زیر ساخت شبکه
- پشتیبانی شبکه های کامپیوتری
- مشاوره در خرید، نصب و راه اندازی آنتی ویروس تحت شبکه
- مشاوره در خرید انواع تجهیزات شبکه متناسب با نیاز مشتری
- مشاوره درخرید سرور متناسب با سرویس و نیاز مشتری
- مشاوره و اجرای شبکه های وایرلس و بیسیم
- مشاوره و اجرای شبکه های کابلی
- مشاوره و طراحی زیرساخت شبکه و دیتاسنتر
طراحی شبکه
طراحی شبکه به معنای متصل کردن و مرتبط کردن کامپیوترها و دستگاههای سختافزاری و نرمافزاری با هدف اشتراکگذاری منابع یک سازمان است. سازمانهای بزرگ سعی میکنند با متصل کردن تجهیزات سختافزاری به یکدیگر هزینهها را کاهش دهند، سرعت انجام کارها را افزایش دهند و بهرهوری کارمندان را بیشتر کنند.
طراحی شبکه کامپیوتری یکی از جذابترین، اما چالشبرانگیزترین وظایفی است که معماران، مهندسان شبکه و کارشناس زیرساخت شبکه با آن روبرو هستند، زیرا همه شرکتهای فعال در حوزه کسبوکار خواهان شبکهای پایدار، پر سرعت و با کیفیت هستند.
خوشبختانه در چند سال اخیر پیشرفتهای قابل توجهی در حوزه سختافزار به وجود آمده و تجهیزات شبکه پیشرفتهای قابل قبولی داشتهاند، بهطوری که امروزه سوییچها و سرورها با ارایه طیف گستردهای از قابلیتهای کاربردی و مدیریتی بخش مهمی از مسئولیتهای یک سرپرست شبکه را بر عهده گرفتهاند.
زیرساخت شبکه
زیرساخت(Infrastructure) یکی از پرکاربردترین واژگان دنیای فناوری است. در دنیای شبکه، زیرساخت بستری است که تمامی ملزومات شبکه مثل تجهیزات شبکه، کابلها، تجهیزات سرمایشی، نودهای شبکه و دستگاههای کلاینت و سرور روی آنها مستقر میشوند. زیرساخت شبکه به دو گروه اصلی تقسیم میشود.
گروه اول: پیکربندی فیزیکی شبکه را توصیف میکنند و به کابلها، کارتهای شبکه، روترها، سوییچها، سرورها، پچپنلها، رکها و در مجموع تجهیزات سختافزاری اشاره دارند. شناسایی این بخش کار چندان پیچیدهای نیست و جایگاه هر یک از سختافزارها در زیرساخت مشخص شده و تعریف خاص خود را دارند.
گروه دوم: پیکربندی منطقی شبکه را توصیف میکنند و به موارد مختلفی مثل سرویس سامانه نام دامنه، پروتکلهای شبکه، پروتکل پیکربندی پویای میزبان، پروتکلهای آدرسدهی، درگاهها، پروتکلهای دسترسی از راه دور، مکانیزمهای امنیتی، نرمافزارهای کلاینت و… اشاره دارند. پیکربندی منطقی در مقایسه با پیکربندی سختافزاری ظرافتها و پیچیدگیهای بیشتری دارد، زیرا شما با طیف گستردهای از فناوریها و راهحلهای نرمافزاری در ارتباط هستید.
اتاق سرور
اتاق سرور اتاقی است که به منظور حفظ و نگهداری سرورها، روترها، سوییچ ها و سایر تجهیزات مرتبط ساخته می شود. این اتاق می تواند به صورت تنها یا بخشی از یک دیتا سنتر باشد و در شکل های متنوع ایجاد شود. درباره اتاق سرور می توان گفت اتاقی است که شرایط محیطی و عملکردی را برای سرورها و تجهیزات مرتبط فراهم می سازد. اتاق سرور مطلوب، باید محیطی باشد که بتوان با آرامش خاطر، سرورها و تجهیزات مرتبط به آنها را در آن مکان قرار داده و به کار گرفت، تا راه اندازی شبکه و سایر فعالیتها آسانتر و موثرتر انجام پذیرد. درک چگونگی راه اندازی دقیق و تنظیمات مناسب اتاق سرور، به راه اندازی و نگهداری موثرتر آن کمک میکند. در هر سازمانی وظیفه سرویس دهی به کارکنان بر عهده سرور ها است. در مرکز داده تجهیزات مختلفی نصب می شود ولی به اتاق سرور معروف است. چون در نهایت تمامی آنها برای کار کرد مطمئن و صحیح سرور ها و ارتباط با آنها نصب می شوند. وظیفه این مکان حفظ شرایط مناسب برای سلامت سرور ها و تجهیزات مرتبط با آن و تضمین عملکرد آن ها است. عدم کارکرد صحیح هر قسمتی از این اتاق کل کار سازمان را مختل کرده و یا سبب آسیب به اطلاعات می شود.