چه مواردی باعث به خطر افتادن امنیت شبکه می شوند؟
موارد مخرب مختلفی وجود داشته که به شبکه شما آسیب وارد میکنند. در ادامه برخی از این موارد عنوان شدهاند:
ویروس: ویروس یک فایل مخرب و قابل دانلود است که میتواند در سیستم باقی مانده و با تغییر سایر برنامههای رایانهای با کد خاص خود، تکرار شود. هنگامی که ویروس پخش میشود، فایلها آلوده شده و میتوانند از رایانهای به رایانه دیگر منتقل شده و داده های شبکه را خراب یا نابود کنند.
کرمها: میتوانند با گرفتن پهنای باند و همچنین کاهش کارایی رایانه شما در پردازش دادهها، سرعت شبکه را پایین بیاورند. کرم یک بدافزار مستقل است که می تواند مستقل از سایر فایلها، جایی که ویروس برای پخش شدن نیاز به برنامه میزبان دارد، پخش و کار کند.
تروجان: یک برنامه مخرب است که شبیه به برنامههای کاربردی واقعی به نظر میرسد، و به سرعت تأثیر منفی بر شبکه میگذارد. یک ویروس تروجان میتواند فایلها را حذف کرده، سایر بدافزارهای مخفی در شبکه رایانه شما مانند ویروس را فعال کرده و دادههای ارزشمند را سرقت کند.
نرم افزار جاسوسی: همانند نام خود، یک ویروس رایانهای است که اطلاعات شخص یا سازمانی را بدون اطلاع صریح آنها جمعآوری میکند و ممکن است اطلاعات جمع آوری شده را بدون رضایت مصرف کننده به شخص ثالث ارسال کند.
Adware: میتواند درخواستهای جستجوی شما را به وب سایتهای تبلیغاتی هدایت کند و دادههای بازاریابی مربوط به شما را در این مرحله جمع آوری کند تا تبلیغات سفارشی بر اساس سابقه جستجو و خرید شما نمایش داده شود.
Ransomware: این مورد یک نوع نرم افزار سایبری تروجان است که برای به دست آوردن پول از رایانه شخص یا سازمانی که بر روی آن نصب شده است، دادهها را رمزگذاری کرده به گونهای که غیر قابل استفاده بوده و دسترسی به سیستم کاربر را مسدود میکند.
معرفی انواع راهکارهای امنیت شبکه
موارد مختلفی وجود دارد که به کمک آنها میتوان از شبکه کامپیوتری و اطلاعات موجود در آن محافظت کرد. در ادامه برخی از مهمترین انواع امنیت شبکه معرفی شدهاند.
فایروال یا دیوارهای آتش
فایروال یک دستگاه امنیتی در شبکه است که ترافیک ورودی و خروجی شبکه را رصد میکند و بر اساس مجموعهای از قوانین امنیتی تصمیم میگیرد که ترافیک خاصی را مجاز به ورود یا به طور کامل مسدود کند.
سیستمهای جلوگیری از نفوذ یا IPS
یک سیستم پیشگیری از نفوذ ترافیک شبکه را به طور کامل اسکن میکند تا به طور فعال حملات مخرب را مسدود کند. دستگاههای IPS ایمن این کار را با همبستگی مقادیر عظیمی از اطلاعات مخرب جهانی انجام میدهند تا فعالیتهای مخرب را مسدود کنند. با این کار از پیشرفت فایلهای مشکوک و بدافزارها در سراسر شبکه و شیوع مجدد حملات جلوگیری میکنند.
امنیت بار کاری یا workload
امنیت بار کاری از بارها و فعالیتهایی که در محیطهای مختلف در حال جابجایی و انجام هستند، محافظت میکند. این حجم کاری توزیع شده دارای سطوح حمله بزرگتری است که باید بدون تأثیر بر سرعت انجام کسب وکار ایمن شود.
شبکه خصوصی مجازی یا VPN
شبکه خصوصی مجازی به منظور اتصال به شبکه از راه دور استفاده میشوند. به عنوان مثال زمانی که فردی به صورت دورکاری برای سازمانی کار میکند، از طریق VPN به شبکه سازمان متصل میشود. اطلاعات منتقل شده بین دو نقطه کاملا رمزگذاری شده و کاربر برای ورود به شبکه باید احراز هویت کند.
آنتی ویروس
از دیگر راهکارهای امنیت شبکه استفاده از نرمافزار آنتی ویروس است. نرم افزارهای ضد ویروس از شبکه سازمان در برابر طیف وسیعی از نرم افزارهای مخرب از جمله ویروسها، باج افزارها، کرمها و تروجانها محافظت میکنند. بهترین نرم افزار آنتی ویروس نه تنها فایلها را هنگام ورود به شبکه بلکه به طور مداوم اسکن و ردیابی میکند.
پیشگیری از حذف اطلاعات
سازمانها باید اطمینان حاصل کنند که کارکنان آنها اطلاعات حساس را به خارج از شبکه ارسال نمیکنند. فناوریهای پیشگیری از دست رفتن دادهها یا DLP میتواند افراد را از بارگذاری، ارسال و یا حتی چاپ اطلاعات مهم به شیوهای ناامن باز دارد.
پروتکلهای امنیت شبکه
پروتکلهای امنیت شبکه به پروتکلهایی گفته میشود که امنیت و یکپارچگی دادههای در حال انتقال از طریق اتصال به شبکه را تضمین می کند. پروتکل های امنیتی شبکه، فرآیندها و روش هایی را برای ایمن سازی دادههای شبکه و هرگونه تلاش برای تخریب یا از دست رفتن داده های شبکه تعریف میکنند.